سوالات متن درس بیست یک تفکر و سواد رسانه ای دهم با جواب در ادامه با راه حل کامل و دقیق قرار داده شده است.
در این مطلب آموزشی می خواهیم این سوالات را با جواب که توسط معلمان عزیز تهیه شده است ، منتشر کنیم.
با نوین گام مرجع آموزش ابتدایی و دبیرستان همراه باشید.
سوالات متن درس بیست یک تفکر و سواد رسانه ای دهم
۱) پدیده سرریز شدن اطلاعات چیست؟
پاسخ: امروزه ما گریزی از رویارویی با رسانهها و پیامهای رسانهای نداریم. فناوریهای نوین ارتباطی وضعیتی را فراهم ساختهاند كه افراد در كمترین زمان با كمترین هزینه، پیامهای تولیدی خود را به صورت جهانی انتشار میدهند؛ این امر ما را با پدیدهای به نام «سرریز اطّلاعات» رو به رو ساخته است.
۲) منظور از اعتیاد رسانه ای چیست؟
پاسخ: از سوی دیگر رسانهها هم در رقابت با یکدیگر، در ارائۀ انبوهی از اطّلاعات، سعی در استفادۀ حداکثری از فنون اقناع برای جذب ما دارند. در این حالت اگر مهارت انتخابگری را نیاموخته باشیم به آنچه جذابتر و قانع کنندهتر – و نه لزوماً مورد نیاز و مفیدتر است، جذب، و گاه به استفاده از آن وابسته میشویم؛ این وابستگی گاهی چنان پیش میرود كه به «اعتیاد رسانهای» منجر میشود.
۳) سرریز اطّلاعات را تعریف کنید.
پاسخ: سرریز اطّلاعات وضعیتی است که در آن، در زمینۀ یک موضوع، بیش از اندازه اطّلاعات موجود است. این پدیده میتواند موجب اضطراب و سردرگمی افراد و ناتوانی در تصمیم گیری در انتخاب یا صرف نظر کردن از همه یا بخشی از اطّلاعات شود.
۴) شرایط اعتیاد به اینترنت را بنویسید.
پاسخ: استفادۀ بیش از سه ساعت پشت سرهم و بدون داشتن هدف خاص
۵) ممکن است شما در ایام تحصیل برای انجام پژوهشهای مدرسهای خود گاهی بیش از سه ساعت از اینترنت استفاده کنید یا پس از ایام امتحانات بیشتر ساعات یک روز را برای سرگرمی به استفاده از رسانه اختصاص دهید که به معنای اعتیاد رسانهای نیست.
آشنایی با مفهوم سواد رسانه ای
سواد رسانه ای (Media Literacy) مجموعهای از مهارتهای قابل یادگیری است که به توانایی دسترسی، تجزیه و تحلیل و ایجاد انواع پیامهای رسانهای اشاره دارد و یک مهارت ضروری در دنیای امروزی به شمار میرود.
برای حرکت در محیط رسانهای پیچیده امروز باید قادر به درک بهتر پیامهای رسانهای باشیم.
افراد، با سواد رسانه ای قادر به کشف پیامهای پیچیدهی موجود در محتوای تلویزیون، رادیو، روزنامهها، مجلات، کتابها، بیلبوردهای تبلیغاتی، اینترنت و سایر رسانههای مستقل خواهند شد.
آنها همچنین میتوانند رسانههای خود را ایجاد کرده و در شکلگیری فرهنگ رسانهای مشارکت فعالانه داشته باشند، این امر سبب میشود مردم از حالت مصرفی خارج شده، از رسانهها به صورت هوشمندانهای بهرهمند شوند.